maanantai 15. marraskuuta 2010

Kirjanpitojärjestelmä

Tietotekniikka on antanut meille mahdollisuuden luoda talouden- ja ajanhallintaan aivan uudenlaisia järjestelmiä. Uusi talousjärjestelmä nojaa TAU -järjestelmään. Kalenterin ja tovikirjanpidon yhdistävä järjestelmä helpottaa talouden hahmottamista ja luo ympäristön sekä henkilökohtaisen, että yhteiskunnallisen työnjaon markkinoille.

Ajatusmalli, että meillä on X määrä ostovoimaa tilillä, ja sen tyhjeneminen tarkoittaa ostovoiman loppumista on huono. Se toimii rahajärjestelmän sisällä ja luo jo itsessään eriarvoisuutta. Lähden luomaan kirjanpitojärjestelmää jakamalla sen kahteen osaan.

Vasemmalla puolella on negatiiviset erät. Käytössä olevat tuotteet, palvelut ja käyttöoikeudet. Näiden hintoihin sisälletään muiden kansalaisten niiden tuottamiseen käyttämä aika, resurssit ja syntyneet saasteet. Negatiivisella verotuksella toteutettu kansalaispalkka ei suoranaisesti tule tilillesi, se on raja-arvo ja katto palveluille, joita voit hyödyntää jos kerrytät korkeinta mahdollista työvelkaa.

Negatiivisia eriä tasapainottamaan luodaan kalenteri, jolla suunnitellaan taloutta ja ajankäyttöä, nyt sekä tulevaisuudessa. Tehtävä työ ja siitä maksettava palkka, kalenteroidaan joustavaksi elementiksi vastaamaan kulutuksen aiheuttamaan rasitusta yhteiskunnassa. Negatiivinen verotus ja sen synnyttämä työvelka mahdollistavat velanoton yhteisöllisestä taloudesta. Tehty työ muunnetaan toveiksi ja järjestelmään on luotava mahdollisuus kerätä säästöjä. Pääomia ei kuitenkaan pitäisi pystyä kerryttämään loputtomasti. Esim. laskennallinen "ekologinen jalanjälki" voi toimia varallisuusverotuksen kattona. Miksi kenelläkään pitäisi olla oikeus omistaa enemmän, kuin tulee elämänsä aikana kuluttamaan?

Kaikki tulot ja menot pitäisi pystyä hinnoittelemaan liukuvasti ja käyttöoikeuksina, jotka laskutettaisi jopa päivittäisinä pieninä erinä. Kulutuksen taloudellinen rasitus pitäisi pystyä määrittelemään mahdollisimman läpinäkyvästi ja tarkasti. Syntyvää velkaa, käyttäjä maksaisi, joko tekemällä työtä tai kerryttämällä työvelkaa, jonka hän tulevaisuudessa lupaa kuitata. Tarkalla kulutuksen ja työajan suunnittelulla koko yhteiskunta hyötyisi kasvavan tietomäärän ja logistisen tehokkuuden kasvusta. Vuorovaikutteinen kirjanpito ja kalenterijärjestelmä toimisi hyvin jo nykyisessä taloudessa ja luo tulevaisuudessa perustan verkkopalvelija -järjestelmälle.

Seuraavaksi on ehkä järkevää esitellä tarkemmin Kansalaisjärjestelmää ja Verkkopalvelija sovellusta. Syvennän vielä artikkelia ja tulen todennäköisesti avaamaan kokonaisuudelle oman otsikoidun sivun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti